ΕΛΛΑΔΑ

Open Farm Day στην Τρελή Ροδιά

Open Farm Day στην Τρελή Ροδιά

Η Τρελή Ροδιά ΚοινΣΕπ Ένταξης συμμετέχει στο φετινό φθινοπωρινό Open Farm Days που πραγματοποιείται στις 28-29 Σεπτεμβρίου.

Το δίκτυο openfarm επιχειρεί να αναδείξει τον αληθινό αγροτουρισμό, τα «ανοιχτά» επισκέψιμα αγροκτήματα και μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων. Μονάδες που εκτός από την παραγωγή εξαιρετικών, ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, προσφέρουν και υπηρεσίες εκπαίδευσης, βιωματικής εμπειρίας, φιλοξενίας και αναψυχής.

Συγκεκριμένα, η Τρελή Ροδιά ΚοινΣΕπ Ένταξης ανοίγει τις πόρτες του φυτωρίου της στο κοινό την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου από τις 11.00 έως τις 18.00. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στον χώρο του φυτωρίου από μέλη του εγχειρήματος. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για το νεοσύστατο εγχείρημα, τις παραδοσιακές ποικιλίες αρωματικών φυτών και λαχανικών και τη διατήρηση τους, αλλά και να παρατηρήσουν τα φυτά σε όλα τους τα αναπτυξιακά στάδια (σπορεία, μεταφυτεύσεις, παραγωγή μοσχευμάτων).

Με την υποστήριξη του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας* από τη 13.00 έως τις 18:00 θα υπάρχουν για παιδιά κάθε ηλικίας τα «Παιχνίδια του Κόσμου», παιχνίδια φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικα εμπνευσμένα από λαϊκές παραδόσεις όλης υφηλίου.

Ταυτόχρονα, από τη 13.00 έως τις 15.00, θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι κεραμικής με τίτλο «Φτιάξε το γλαστράκι σου», από την κεραμίστρια Λία Παπαηλία. Οι συμμετέχοντες-ουσες θα μπορέσουν να εξερευνήσουν τις δυνατότητες που δίνει ο πηλός τόσο ως καλλιτεχνικό όσο και ως χρηστικό μέσα από τη δημιουργία χειροποίητων γλαστρών.

Τέλος, οι επισκέπτες/ριες θα γευτούν εδέσματα από προϊόντα της επιχείρησης και μπορούν να αγοράσουν φυτά και προϊόντα μεταποίησης.

*Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας / Self-Help Promotion Program του Α.Π.Θ. λειτουργεί με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και τη συνεργασία του Ο.ΚΑ.ΝΑ. και υποστηρίζει ανθρώπους με προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικά, αλκοόλ ή/και τυχερά παιχνίδια.

Η Τρελή Ροδιά ΚοινΣΕπ Ένταξης είναι μια προσπάθεια δημιουργίας ενός βιώσιμου ολοκληρωμένου μοντέλου κοινωνικής και εργασιακής (επαν)ένταξης ανθρώπων που αντιμετώπιζαν προβλήματα εξάρτησηςτου Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας.