ΣΠΟΡ

108 χρόνια ΑΡΗΣ

108 χρόνια ΑΡΗΣ

Με εκδήλωση στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, στη Θεσσαλονίκη, γιόρτασε την Πέμπτη 24 Μαρτίου τα γενέθλια (25 Μαρτίου συμπληρώνει 108 ζωής) του συλλόγου ο ΑΣ Άρης. Διαδικασία που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του 19χρονου δολοφονημένου φιλάθλου των «κιτρινόμαυρων», Άλκη Καμπανού, στην οποία εκπροσωπήθηκαν όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη, η ΚΑΕ και η ΠΑΕ Άρης.

«Ο Άρης κλείνει 108 χρόνια ζωής. Κλείνει 108 χρόνια αθλητικής κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς. Γεμάτα από αθλητικές επιτυχίες, αποτυχίες, μεγάλες νίκες, πικρές ήττες. Όλα βασισμένα σε ιδανικά σε ήθη και αξίες και ιδεώδη, Ο σύλλογος πάντα είχε αντιπάλους και ποτέ εχθρούς. Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, ανυπομονούσαμε για τον φετινό εορτασμό, θέλοντας να γιορτάσουμε με την καρδιά μας και με μεγαλοπρέπεια και όπως αξίζει σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Όλα σταμάτησαν την 1η Φεβρουαρίου. Η δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ενός παιδιού που το μοναδικό του “ λάθος” ήταν να απαντήσει στο τι ομάδα είναι, ήταν μια μαχαιριά στην καρδιά όλων μας. Μια πραγματική μαχαιριά στην καρδιά μας. Το βαρύ πένθος, δεν μας επιτρέπει να γιορτάσουμε όπως θα θέλαμε. Αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε μια λιτή εκδήλωση, στην μνήμη του Άλκη», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης και αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης.

Πρόσθεσε λέγοντας: «Το μήνυμα που θέλω να προκύψει από την εκδήλωση, είναι ένα: “Ας είναι η τελευταία φορά που θα αναγκαστούμε όλοι να μετατρέψουμε μια γιορτή σε μνημόσυνο. Ας είναι η τελευταία φορά που μια οικογένεια βυθίστηκε στο πένθος. Ας ήταν ο Άλκης το τελευταίο θύμα ενός τυφλού φανατισμού και ενός στυγνού εγκλήματος. Οφείλουμε να συνυπάρξουμε σε μια πόλη όπως είναι η Θεσσαλονίκη, ανεξαρτήτως χρωμάτων. Ο ΑΣ Άρης θα είναι μπροστάρης, ώστε να μην υπάρξουν ανάλογα περιστατικά, εφόσον βέβαια όλοι σταθούν στο ύψος των περιστάσεων του».

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Χάρης Παπαγεωργίου, με τη σειρά του, τόνισε:
«Ήταν Μάρτιος του 1914 όταν μια παρέα νεαρών οραματιστών σκέφτηκε να ιδρύσει ένα ποδοσφαιρικό σύλλογο. Επέλεξαν το όνομα του Άρη, του θεού του πολέμου, για να τιμήσουν την αρχαία ελληνική ιστορία. Τα χρώματα τους, κίτρινο και μαύρο, εμπνευσμένα από το Βυζάντιο. Η μέρα ίδρυσης του συλλόγου, 25 Μαρτίου. Η ημέρα της Εθνικής Παληγεννεσίας. Ο Άρης συνδυάζει τρεις διαφορετικές περιόδους της χώρας μας και του έθνους μας. Στα 108 χρόνια ύπαρξης και διαδρομής του συλλόγου μας, η ομάδα αυτή γιγαντώθηκε, απλώθηκε σε όλα τα αθλήματα, έχει κατακτήσει τίτλους και διακρίσεις, αλλά πάνω απ’ όλα έχει επιδείξει ήθος και πολιτισμό. Σήμερα δυστυχώς δεν μπορούμε να γιορτάσουμε, όπως θα θέλαμε, γιατί η βαριά σκιά της εγκληματικής ενέργειας κατά του Άλκη, βαραίνει όλους μας. Ο Άλκης είναι κοντά μας, μαζί μας, ζωντανός».

Στο πλαίσιο της γιορτής βραβεύτηκαν οι: Λευτέρης Χατζόπουλος (πρώην πρόεδρος Α.Σ. και ΤΑΚ Άρης), Θανάσης Παπαβασιλείου (πρώην πρόεδρος Α.Σ. Άρης και επί σειρά ετών διοικητικό στέλεχος πολλών τμημάτων), Παναγιώτης Αλεξανδρίδης (επί σειρά ετών μέλος του δ.σ. του Α.Σ. Άρης), Ευάγγελος Βουτσάς (επί σειρά ετών επικεφαλής και χρηματοδότης του τμήματος Ποδοσφαίρου Γυναικών), Δημήτρης Καραμανλής (επί σειρά ετών επικεφαλής και χρηματοδότης της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου), Γιάννης Ρεντζεπέρης (νυν επικεφαλής και χρηματοδότης του τμήματος Βόλεϊ Γυναικών), Απόστολος Γεωργιάδης (εκλιπών, επί σειρά ετών πρόεδρος του Α.Σ. Άρης, υπό τη σκέπη του τα τμήματα Ποδοσφαίρου και Μπάσκετ), Ανδρέας Δημαρέλης (εκλιπών, πρώην πρωταθλητής της Πυγμαχίας του Άρη και επί σειρά ετών έφορος του τμήματος), Λεωνίδας Παπαδόπουλος (εκλιπών, από τους πλέον πιστούς «στρατιώτες» του Άρη), Λεωνίδας Ποζάνης (εκλιπών, ποδοσφαιριστής του Άρη από το 1947 έως το 1958), Γιάννης Ψηφίδης (εκλιπών, πρόεδρος του Α.Σ. Άρη από το 2015 έως το 2019 και της ΠΑΕ Άρης), Νίκος Βαλεργάκης, Ηλίας Πόππης, Σόλων Υψηλάντης. Τιμήθηκαν, επίσης, αθλητές και τα τμήματα των Άρσης Βαρών, Κολύμβησης, Ξιφασκίας, Πάλης, Πυγμαχίας, Στίβου, Σκάκι, Τζούντο.