Ψητό cheesecake σοκολάτας με ανθότυρο
Ένα ζουμερό, σοκολατένιο cheesecake με ελληνικό στοιχείο το ανθότυρο -αντί του συνηθισμένου τυριού-κρέμα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καριόκες με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
Υλικά
- Μερίδες: 10
- 350 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο
- 110 ml γάλα φρέσκο, πλήρες
- 650 γρ. φρέσκο ανθότυρο, ανάλατο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 4 μεσαία αυγά
- κακάο για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ψητό cheesecake σοκολάτας με ανθότυρο αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C (στη λειτουργία του αέρα).
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε να λιώσει σε μπεν μαρί, μαζί με το γάλα, ανακατεύοντας με μια ελαστική σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα λείο και γυαλιστερό μείγμα (γκανάς).
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα το ανθότυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, περιμένοντας κάθε φορά να απορροφηθούν από το μείγμα μας.
- Αμέσως μετά, προσθέτουμε σιγά σιγά την γκανάς ανακατεύοντας.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 22 εκ. που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για 50 λεπτά.
- Αφήνουμε, το cheesecake σοκολάτας με ανθότυρο, να κρυώσει προτού σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε το τσίζκεϊκ με λίγο κακάο.
Πηγή: gastronomos.gr