ΜΟΔΑ

Το νέο it κούρεμα της χρονιάς

Η νέα εκδοχή του καρέ που λατρεύουν οι Παριζιάνες

Μετά από τους τελευταίους πολύ δύσκολους μήνες, μια δραστική αλλαγή στα μαλλιά σας είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για τη δυναμική επάνοδό σας στην κανονικότητα, την επιστροφή στο γραφείο και την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών. Εκεί ακριβώς είναι που μπαίνει στην εξίσωση, το french girl bob, ένα από νέα it κουρέματα του 2020.

Η νέα εκδοχή του κλασικού καρέ έρχεται από τις πιο κομψές γυναίκες του πλανήτη, τις Γαλλίδες. Μέχρι τώρα ως το signature κούρεμά τους θεωρείτο το shag, με έντονο φιλάρισμα, αφέλειες και messy υφή. Η νέα τάση ωστόσο καλεί για πιο κοντό μήκος και blunt φινίρισμα.

Σε αντίθεση με το κλασικό γαλλικό καρέ με τις πολύ αυστηρές αφέλειες που έφταναν μέχρι το ύψος των φρυδιών, η φρέσκια εκδοχή του δίνει το περιθώριο για δημιουργική έκφραση. Είτε προτιμάτε full bangs, είτε φράντζα στο πλάι, είτε μικρές τούφες που να πλαισιώνουν το πρόσωπο, η επιλογή είναι καθαρά δική σας.

Τα βασικά γνωρίσματα του νέου αυτού στιλ είναι το κοντό μήκος, το οποίο φτάνει μέχρι το ύψος του πηγουνιού, η λεία υφή, αλλά και το σχήμα, που είναι πιο στρογγυλεμένο με άκρες γυρισμένες προς τα μέσα. Τα μόνα εργαλεία που χρειάζονται για σωστό styling σε αυτήν την περίπτωση είναι ένα σεσουάρ και μια φαρδιά στρογγυλή βούρτσα.

Πηγή: harpersbazaar.gr