Συνταγή: Μίνι κεκάκια μπανάνας χωρίς ζάχαρη, με κακάο και θυμαρίσιο μέλι
Αυτά τα γεμάτα γεύση μίνι κεκάκια είναι ιδανικά για πρωινό ή σαν σνακ μέσα στην μέρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύκολα μπισκότα λεμονιού χωρίς μίξερ… στο πι και φι (ΒΙΝΤΕΟ)
- 15′ προετοιμασία
- 15′ ψήσιμο
- Σύνολο: 30′
Υλικά – Τεμάχια: 6
- 230 γρ. μπανάνες, καθαρισμένες
- 40 ml γάλα αμυγδάλου
- 30 γρ. μέλι θυμαρίσιο
- 50 γρ. νιφάδες βρόμης, αλεσμένες σε σκόνη
- 10 γρ. κακάο
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ μπανάνες και μέλι για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
- Πολτοποιούμε στον πολυκόφτη τις μπανάνες μαζί με το γάλα αμυγδάλου και το μέλι. Αδειάζουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την αλεσμένη βρόμη, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 ατομικά φορμάκια, τα οποία έχουμε καλύψει με τα ειδικά χαρτιά ψησίματος (καραμελόχαρτα) ή με κομμάτια λαδόκολλας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170-180°C για 13-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε.
- Γαρνίρουμε με φρέσκες μπανάνες και μέλι.
Μανώλης Στήθος-gastronomos.gr