Συνταγή: Κεκάκια καρότου
Καλές είναι οι τούρτες και οι πάστες, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τα απλά, καθημερινά γλυκά που ψήνουμε στο σπίτι μας αξιοποιώντας τα πιο αγνά και αγαπημένα μας υλικά.
25′ προετοιμασία 25′ ψήσιμο Σύνολο: 50′
Υλικά
Κομμάτια: 10
- 2/3 κούπας ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 2 αυγά
- 1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 4 κουτ. σούπας αμύγδαλα, αλεσμένα στο μούλτι σε σκόνη
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι ακέρωτο
- 1 τσιμπιά αλάτι
- 1 κούπα καρότα τριμμένα
- 1 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κεκάκια καρότου, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ την κρυσταλλική ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και μετά προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα, το ξύσμα και το αλάτι.
- Στο τέλος προσθέτουμε το καρότο και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε καλά.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 10 ατομικά φορμάκια ώστε να γεμίσουν κατά τα 2/3.
- Τα ψήνουμε για 25 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε τα κεκάκια καρότου και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Πασπαλίζουμε με την άχνη.
Άννα Ναθαναηλίδου-gastronomos.gr