Συνταγή για τρουφάκια με 2 υλικά – Έτοιμα σε 5′ λεπτά
Έχετε οργανώσει μια όμορφη βραδιά με φίλους στο σπίτι και θέλετε να φτιάξετε ένα απλό, σύντομο και νόστιμο γλυκό κέρασμα; Σας έχουμε την καλύτερη ιδέα!
Τα τρουφάκια είναι από τις πιο δημοφιλείς γλυκές λιχουδιές μικρών και μεγάλων και αποτελούν την ιδανική επιλογή γλυκού για κάθε λογής περίσταση – κεράσματα σε γιορτές, στο γραφείο, πάρτι και τραπεζώματα.
Εμείς βρήκαμε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή του σεφ Πάνου Παπαδάκη για λαχταριστά τρουφάκια με ινδοκάρυδο τα οποία είναι έτοιμα στο πι και φι.
Υλικά
- 400 γρ ζαχαρούχο γάλα
- 250 γρ ινδοκάρυδο
Για το πασπάλισμα:
- 50 γρ ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το ινδοκάρυδο μέχρι να γίνει μια ζύμη.
- Μετράμε το κάθε κομμάτι να ναι 15 γρ., τα πλάθουμε σε μπαλάκια και έπειτα τα πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
- Μπορούμε να τα βουτήξουμε σε σοκολάτα ή/και σε ξηρούς καρπούς!
Βίντεο εκτέλεσης συνταγής
Πηγή: iefimerida.gr