ΖΩΗ

Σοκολατάκια με φράουλα και μπισκότο

Σοκολατάκια με φράουλα και μπισκότο

Κουβερτούρα, μπισκότα και φράουλες είναι τα μόνο υλικά που θα χρειαστείτε για αυτά τα εύκολα και άκρως εθιστικά σοκολατάκια που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.

  • 15′ προετοιμασία
  • 1 ώρα και 10′ αναμονή
  • Σύνολο: 1 ώρα και 25′

Υλικά

Μερίδες: περίπου 30 σοκολατάκια

  • 150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, σπασμένη
  • 2/3 του πακέτου μπισκότα πτι μπερ ολικής αλέσεως
  • 6-7 φράουλες πολτοποιημένες (όσο πιο αρωματικές είναι, τόσο γευστικότερο αποτέλεσμα θα έχουμε)

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε τα φραουλο-σοκολατάκια πρώτα λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά.
  • Χοντροτρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Πολτοποιούμε και τις φράουλες στο μούλτι.
  • Ρίχνουμε τον φραουλοπολτό στη λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά.
  • Προσθέτουμε το τρίμμα μπισκότου και ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να γίνουν μια μάζα.
  • Πλάθουμε μπαλάκια βάρους περίπου 15 γρ. και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν για περίπου 30 λεπτά.
  • Μετά τα κυλάμε σε κακάο ή σε τρούφα ή σε λιωμένη κουβερτούρα ή σε τρίμμα μπισκότου.
  • Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά πριν τα φάμε.

Πηγλη: gastronomos.gr