Σοκολατάκια με φράουλα και μπισκότο
Κουβερτούρα, μπισκότα και φράουλες είναι τα μόνο υλικά που θα χρειαστείτε για αυτά τα εύκολα και άκρως εθιστικά σοκολατάκια που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους.
- 15′ προετοιμασία
- 1 ώρα και 10′ αναμονή
- Σύνολο: 1 ώρα και 25′
Υλικά
Μερίδες: περίπου 30 σοκολατάκια
- 150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, σπασμένη
- 2/3 του πακέτου μπισκότα πτι μπερ ολικής αλέσεως
- 6-7 φράουλες πολτοποιημένες (όσο πιο αρωματικές είναι, τόσο γευστικότερο αποτέλεσμα θα έχουμε)
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα φραουλο-σοκολατάκια πρώτα λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά.
- Χοντροτρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Πολτοποιούμε και τις φράουλες στο μούλτι.
- Ρίχνουμε τον φραουλοπολτό στη λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά.
- Προσθέτουμε το τρίμμα μπισκότου και ανακατεύουμε μέχρι τα υλικά να γίνουν μια μάζα.
- Πλάθουμε μπαλάκια βάρους περίπου 15 γρ. και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν για περίπου 30 λεπτά.
- Μετά τα κυλάμε σε κακάο ή σε τρούφα ή σε λιωμένη κουβερτούρα ή σε τρίμμα μπισκότου.
- Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά πριν τα φάμε.
Πηγλη: gastronomos.gr