ΜΟΔΑ

Πώς να αποκτήσετε λεία και απαλά πέλματα

Τα ανοιξιάτικα mules, τα πέδιλα και τα σανδάλια σας το αξίζουν.

Καθώς η θερμοκρασία φλερτάρει με τους 35 βαθμούς, τα καλοκαιρινά παπούτσια διεκδικούν τη front row της γκαρνταρόμπας σας. Οι ξηρές και οι σκασμένες φτέρνες όμως έρχονται να σας χαλάσουν τα σχέδια του τέλειου hot weather στιλ σας, καθώς γίνονται και πάλι ο μεγαλύτερος εφιάλτης της καλοκαιρινής beauty ρουτίνας. Ιδού τι να κάνετε για τις σκασμένες φτέρνες, έτσι ώστε να δείχνουν λείες όταν φοράτε τα ανοιξιάτικα mules, τα πέδιλα και τα σανδάλια σας:

Βήμα 1ο: Foot Bath
Πρώτο βήμα είναι ένα καλό foot bath, το οποίο θα μαλακώσει τις φτέρνες. Ξεκινήστε βυθίζοντας τα πέλματα σε μία λεκάνη με χλιαρό νερό, άλατα, αιθέρια έλαια ή απλό χοντρό αλάτι. Για να ξεπρηστούν τα πόδια, μπορείτε να προσθέσετε μερικές μπάλες μασάζ, έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί η κυκλοφορία του αίματος. Ύστερα από 15-30 λεπτά χαλάρωσης, υπό τους ήχους της αγαπημένης σας μουσικής, μπορείτε να απομακρύνετε τα πόδια σας από το νερό και να τα σκουπίσετε απαλά.

Βήμα 2ο: Περιποίηση
Για την περιποίηση της τραχειάς επιδερμίδας στις φτέρνες προτείνεται η χρήση μιας ξύλινης ράσπας ή μιας ελαφρόπετρας για τη λείανση της περιοχής. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική συσκευή λείανσης των φτερνών. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, και πραγματικά βελούδινη επιδερμίδα και περιποίηση των κάλων και των σκληρύνσεων, μπορείτε να κάνετε απολέπιση και με ένα ένα scurb ποδιών ή σώματος.

Βήμα 3ο: Ενυδάτωση
Τελικό βήμα είναι η καλή ενυδάτωση των ποδιών. Για βαθιά περιποίηση, προτείνεται η χρήση μιας μάσκας ποδιών σε μορφή κάλτσας με πλούσια θρεπτικά συστατικά, που θα ανακουφίσει και θα μαλακώσει την επιδερμίδα. Εναλλακτικά μπορείτε να εφαρμόσετε μια πολύ πλούσια ενυδατική κρέμα στα πόδια σας και στη συνέχεια να φορέσετε χοντρές κάλτσες για να έχετε παρόμοια αποτελέσματα.

Μετά τη μάσκα, καίρια θεωρείται η εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας ποδιών, η οποία θα κλειδώσει την υγρασία. Προτείνεται η επιλογή μιας πλούσιας κρέμας με χαλαρωτικό άρωμα, η οποία θα αναζωογονήσει τα ταλαιπωρημένα πόδια, θα μαλακώνει και θα λειώνει το ευαίσθητο και απολεπισμένο δέρμα.

Τώρα αν θέλετε να είστε πραγματικά sandal ready μπορείτε να περιποιηθείτε τα νύχια σας, διορθώνοντας το σχήμα τους και βάφοντάς τα στην αγαπημένη σας ανοιξιάτικη απόχρωση.

Τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης ποδιών

Κρέμα ποδιών με πλούσια υφή, Reve de Miel Ultra-Comfortable Foot Cream, Nuxe

ΚρΕμα ποδιΩν με πλοΥσια υφΗ, Reve de Miel Ultra-Comfortable Foot Cream, Nuxe

Κάλτσες ενυδάτωσης ποδιών, Advanced Softening Socks, OPI

ΚΑλτσες ενυδΑτωσης ποδιΩν, Advanced Softening Socks, OPI

Καταπραϋντική κρέμα για τα πόδια, Foot Relief, Aveda

ΚαταπραϋντικΗ κρΕμα για τα πΟδια, Foot Relief, Aveda

Αναπλαστική κρέμα ποδιών, Renewing Foot Cream, CeraVe (στα φαρμακεία)

ΑναπλαστικΗ κρΕμα ποδιΩν, Renewing Foot Cream, CeraVe (στα φαρμακεΙα)

Μάσκα ποδιών με άρωμα λεβάντας, Lavender Foot Mask, Sephora Collection (sephora.gr)

ΜΑσκα ποδιΩν με Αρωμα λεβΑντας, Lavender Foot Mask, Sephora Collection (sephora.gr)

Ενυδατική επανορθωτική κρέμα ποδιών, Lipikar Podologics, La Roche-Posay (στα φαρμακεία)

ΕνυδατικΗ επανορθωτικΗ κρΕμα ποδιΩν, Lipikar Podologics, La Roche-Posay (στα φαρμακεΙα)

Κρέμα απολέπισης ποδιών, Frezyfeet Keractive Feet, Frezyderm (στα φαρμακεία)

ΚρΕμα απολΕπισης ποδιΩν, Frezyfeet Keractive Feet, Frezyderm (στα φαρμακΕΙα)