ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο: Μολότοφ και καμένα αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη

Ξέφυγε η κατάσταση μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη, με επεισόδια να ξεσπούν στους δρόμους της πόλης.

Το απόγευμα της Κυριακής (17/11) ξεκίνησε η πορεία στη Θεσσαλονίκη για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου, ωστόσο δημιουργήθηκε ένταση μετά το τέλος της.

Συγκεκριμένα ομάδες νεαρών που κινούνταν σε δρόμους της πόλης εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ στην οδό Αρριανού και υπήρξαν επεισόδια με άνδρες των ΜΑΤ.

Από τη φωτιά που προκλήθηκε, σημειώθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα ΙΧ. Η αστυνομία προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ κάτοικοι της περιοχής, με λάστιχα προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά.

Στο μεταξύ, η δεύτερη πορεία φοιτητών και μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς κατέληξε στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της προστασίας του πανεπιστημιακού ασύλου.

Δεκαοκτώ προσαγωγές και μια σύλληψη ανήλικου μετά την πορεία

Δυναμική ήταν η παρέμβαση της Αστυνομίας για τον περιορισμό των μικροεπεισοδίων που σημειώθηκαν μετά τη λήξη της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε δεκαοκτώ προσαγωγές και μια σύλληψη. Στην πλειοψηφία τους οι προσαχθέντες είναι άτομα που μετά τη λήξη της πορείας εισχώρησαν στον πανεπιστημιακό χώρο και παρέμειναν σε αυτόν για αρκετή ώρα. Σε βάρος τους δεν στοιχειοθετήθηκαν κατηγορίες και για το λόγο αυτό αφέθηκαν ελεύθεροι.

Συνελήφθη ένας ανήλικος

Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός 16χρονου, ο οποίος φέρεται να επιτέθηκε με πέτρες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στην οδό Εγνατία. Το άτομο εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ΥΑΒΑΧ και συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ στην οδό Δ. Γούναρη. Σε βάρος του ανήλικου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα σωματικής βλάβης και παράβαση του νόμου περί όπλων.