ΣΠΟΡ

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Εθνική πόλο Νέων Ανδρών

Η Εθνική Νέων Ανδρών είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια, καθώς στον τελικό της διοργάνωσης, που φιλοξενήθηκε στο Κουβέιτ, νίκησε τη Σερβία με 6-4.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χάρισε στην Ελλάδα το τέταρτο χρυσό μετάλλιο σε επίπεδο υποδομών τα τελευταία 2,5 χρόνια, μετά το Παγκόσμιο Νέων του 2017, το Παγκόσμιο Εφήβων του 2018 και το Ευρωπαϊκό Νέων του 2018.

Ταυτόχρονα, η Εθνική ομάδα ανέβηκε για τρίτη φορά στην Ιστορία της διοργάνωσης στην κορυφή, μετά το 2001 στην Κωνσταντινούπολη και το 2017 στη Βελιγράδι.

Στα 2΄09΄΄ πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου, ο Νικολαΐδης κέρδισε πέναλτι και ο Γκιουβέτσης άνοιξε το σκορ, ενώ ο Αλαφραγκής «έγραψε» το 2-0.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα διατήρησε το προβάδισμα χάρη στην άμυνά του, αφού επιθετικά οι Σέρβοι είχαν μπλοκάρει πολύ αποτελεσματικά τους Παπαναστασίου και Γκιουβέτση, με τον Αλαφραγκή και πάλι να ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Τελικά, ύστερα από σχεδόν 15 αγωνιστικά λεπτά η Σερβία βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 3-1. Ο τελικός «ζωήρεψε» όταν ο Τσβέτκοβιτς αξιοποίησε κερδισμένη αποβολή και μείωσε σε 2-3, 6΄57΄΄ πριν τη λήξη.

Στην αμέσως επόμενη επίθεση, όμως, ο Γκιουβέτσης έκανε με  ενέργεια που θα ζήλευαν παίκτες παγκόσμιας κλάσης έγραψε το 4-2 με άψογη λόμπα, για να ακολουθήσει ένα πολύ ωραίο γκολ του Νικολαΐδη με κίνηση φουνταριστού, που ανέβασε τη διαφορά στα τρία γκολ (5-2), 4΄18΄΄ πριν το τέλος.

Η Σερβία, στην ύστατη προσπάθειά της, μείωσε σε 5-4, αλλά ο Κάκαρης με γκολ στον παίκτη παραπάνω «σφράγισε» τον ελληνικό θρίαμβο.

Συγχαρητήρια από Παυλόπουλο

Σε συγχαρητήριο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αναφέρει: «Η νέα, λαμπρή, επιτυχία σας, η οποία σας καθιερώνει πλέον στην παγκόσμια κορυφή της υδατοσφαίρισης, χαράζει ταυτοχρόνως τον δρόμο σας για ένα εξίσου λαμπρό μέλλον. Οι επιδόσεις σας και το παράδειγμά σας μας κάνουν υπερήφανους. Θερμά συγχαρητήρια».