ΣΠΟΡ

Πάλεψε, αλλά ήταν… κενός αμυντικά ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» γνώρισαν την 5η εφετινή τους ήττα από την Μπαρτσελόνα με 98-86

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του στην Βαρκελώνη, αλλά ήταν κακός αμυντικά για τρεις περιόδους και η κλάση των Μίροτιτς, Ντιλέϊνι, οδήγησε την Μπαρτσελόνα στη νίκη με 98-86.

Απέναντι σε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της Euroleague οι «πράσινοι» προσπάθησαν για το καλύτερο, αλλά η άμυνά τους, κυρίως στο πρώτο μέρος ήταν απούσα! Στο δεύτερο «έσφιξε» κάπως, κυρίως στο τρίτο 10λεπτο, αλλά ο Ντιλέϊνι πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με μεγάλα τρίποντα οδήγησε τους Καταλανούς στην 10η νίκη τους σε 13 αγώνες, ενώ από την άλλη το «τριφύλλι» γνώρισε την 5η του ήττα στην κανονική περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται οπωσδήποτε ένα σέντερ που να κάνει τη διαφορά. Ο Παπαγιάννης σε ένα ακόμη ματς δεν βοήθησε αμυντικά, ενώ σε κακό βράδυ βρέθηκαν σχεδόν όλοι οι ψηλοί που χρησιμοποίησε ο Πιτίνο. Απέναντι σε μία ομάδα που πήρε 13 επιθετικά ριμπάουντ και συνολικά 39 έναντι των 26 των «πρασίνων», ο Παναθηναϊκός ήταν αδύνατο να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο παρκέ.

Ο Μάλκολμ Ντιλέινι έκανε το καλύτερό του ματς από τότε που εντάχθηκε στο δυναμικό των «μπλαουγκράνα» (17 πόντους με 4 τρίποντα.), ενώ ο Νίκολα Μίροτιτς ήταν ο κορυφαίος των νικητών με  23 πόντους.

Παρ’ όλα αυτά, οι πρωταθλητές Ελλάδας πάλεψαν το ματς μέχρι τα μισά της τέταρτης περιόδου, αλλά δεν άντεξαν άλλο. Είχαν πέντε διψήφιους παίκτες (Φριντέτ, Καλάθης, Τόμας, Ράις, Παπαπέτρου) και ρυθμό στην επίθεσή τους, όμως δεν βρήκαν λύσεις μέσα στη ρακέτα και στο κομμάτι των ριμπάουντ και δεν περιόρισαν το ξέφρενο επιθετικό ταλέντο της «Μπάρτσα».

Ο Νικ Καλάθης είχε άλλο ένα εντυπωσιακό double – double με 13 πόντους και 13 ασίστ, ενώ ο Τζίμερ Φριντέτ ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 19 πόντους.

Για τον Παναθηναϊκό ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με το Περιστέρι (15/12, 19:00) και στη συνέχεια οι «μάχες» της «διαβολοβδομάδας» στην Euroleague με τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ (17/12) και με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ (19/12).