ΣΠΟΡ

Ο Μέσι την έστειλε στην κορυφή

Ένα 24ωρο πριν την τελετή της «Χρυσής Μπάλας», όπου είναι το μεγάλο φαβορί για να αναδειχθεί σε κορυφαίο παίκτη του κόσμου για το 2019, ο Λιονέλ Μέσι «μίλησε» στα δύσκολα.

Μέχρι το 86ο λεπτό του ντέρμπι της 15ης ημέρας της La Liga με την Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να βρει τους διαδρόμους για να σκοράει και το ματς έδειχνε ότι δύσκολα θα ξέφευγε από το 0-0.

Την ώρα, που στην Μαδρίτη οι φίλοι της Ρεάλ έβλεπαν ότι έμεναν λίγα λεπτά για να μείνει η ομάδα τους μόνη στην κορυφή του πρωταθλήματος, ο Αργεντινός σταρ της «Μπαρτσα» με το «μαγικό» αριστερό του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Όμπλακ και με το γκολ αυτό οι Καταλανοί έφυγαν με το «διπλό» (1-0) από το Wanda Metropolitano.

Η Μπαρτσελόνα με το 30ό γκολ του Μέσι σε 39 ματς κόντρα τους «ροχιμπλάνκος» έπιασε στην κορυφή τους «μερένγκες» περίπου 2 εβδομάδες πριν το εξ αναβολής μεταξύ τους ντέρμπι.

Το ματς διεξήχθη κάτω από συνεχόμενη βροχή, αλλά και τις διαρκείς αποδοκιμασίες των οπαδών των γηπεδούχων προς τον Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος της Ατλέτικο, χωρίς ωστόσο να διακριθεί ιδιαίτερα.