ΣΠΟΡ

Ο Άρης διασύρεται και η ΚΑΕ… τρολάρει!

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για την εικόνα θλίψης του Άρη σε όλα τα επίπεδα και τη μηδενική προσαρμογή (όλων) στην πραγματικότητα…  

Συμβαίνουν αδιανόητα πράγματα. Χειρότερα και από κακό εφιάλτη. Είναι μνημειώδης ο ωχαδερφισμός. Κανείς δεν έχει συναίσθηση της κατάστασης, σα να κάθεται στο δικό του συννεφάκι. Παραμονή του αγώνα με τον Ήφαιστο Λήμνου ο άμεσα υπεύθυνος της κατάντιας, Δημήτρης Γουλιέλμος, είπε ότι έβαλε 2.5 εκατομμύρια ευρώ στην εταιρία και διαβάζοντας το κείμενο από το site του ραδιοφώνου στο οποίο φιλοξενήθηκε, νόμισα ότι «χάλασε» η όρασή μου. Και το είπε για να ορίσει τιμή πώλησης της εταιρίας σε περίπτωση που εμφανιστεί ο… απομηχανής θεός. Δουλευόμαστε κανονικά. Και το κάνει σε μια περίοδο κατά την οποία όλοι κάνουν τους «χαζούς», προσπαθούν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, μαζεύουν τα στομάχια τους από τα πατώματα, τρέχουν δεξιά κι αριστερά για να μαζέψουν χρήματα, με αποκλειστικό στόχο την αποφυγή της ολοκληρωτικής καταστροφής.

Η ΚΑΕ συνεχίζει να χρωστά τα μαλλιά της κεφαλής της, δεν πληρώνει διακανονισμούς, έχει απλήρωτο το προσωπικό και τους παίκτες, δεν έχει ενημερότητες για να εκδώσει δελτία, διατηρείται η τιμωρία από τη FIBA και κατ’ επέκταση δεν δικαιούται να κάνει μεταγραφές και ο ιδιοκτήτης (μας) λέει το τίμημα της πώλησης. Καμία συναίσθηση της κατάστασης.

Κι έρχεται η εικόνα ντροπής στη Λήμνο. Αδιαφορία σε όλο της το μεγαλείο. Καμία αποδοχή του προπονητή από τους παίκτες. Ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς υπέπεσε σε τρία φάουλ σε 4:30 αγωνιστικά λεπτά. Ο Γκετσεβίτσιους «βρήκε» τέσσερα σουτ στα δικά του 30 αγωνιστικά λεπτά, ο Γκάρι Τάλτον νόμισε ότι ήταν στο γηπεδάκι της γειτονιάς του στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο Τζέιλεν Μόρις (ο οποίος ήταν ο μοναδικός που πληρώθηκε γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα πήγαινε στη Λήμνο) κυκλοφορούσε στο παρκέ σαν το… φάντασμα της όπερας.

Κι εκεί που νομίζεις ότι τα «είδες» όλα, έρχεται η ανακοίνωση-μνημείο της ΚΑΕ η οποία βγάζει στη σέντρα τους παίκτες. Δεν μπορεί, τρολάρει. Δεν εξηγείται διαφορετικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης. «Δεν είναι αποδεκτό από κανέναν μας, ο κόσμος της ομάδας να βρίσκεται όπου και όπως του ζητηθεί, δίπλα της και κάποιοι να μην σέβονται με την απόδοσή τους, ούτε αυτόν», έγραψε μεταξύ άλλων.

Καμία συναίσθηση με τον ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει. Αντί να πάρει μια ριμάδα απόφαση για να διορθώσει το αγωνιστικό έκτρωμα, σε τελική ανάλυση, να κάνει τη δουλειά της, η διοίκηση της ΚΑΕ και φυσικά ο ιδιοκτήτης αναλώνονται σε μπουρδολογίες. Λειτούργησαν σαν εραστές των πληκτρολογίων στα social media και εξέδωσαν την πιο άστοχη ανακοίνωση στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. Αντί να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ενίσχυσης και να αποφασίσουν επιτέλους τι θα κάνουν με την ομάδα, αυτοί επιδίδονται σε δημόσια διαπόμπευση των παικτών.

Καταλήγοντας. Μέσα στο επόμενο 48ώρο, η ΚΑΕ θα πρέπει να α) αποφασίσει αν θα συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία ο Σούλης Μαρκόπουλος σε συνδυασμό με την παρουσία συγκεκριμένων παικτών στην ομάδα και β) να προχωρήσει στην απόκτηση παικτών που θα τη βγάλουν από το αγωνιστικό αδιέξοδο. Κι επειδή ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως γνωρίζουν από τον εκτός έδρας αγώνα με τη Λάρισα, τι ακριβώς συμβαίνει στα εσώψυχα της ομάδας, ας πάψουν να στρουθοκαμηλίζουν κι ας πάρουν 2-3 καταραμένες αποφάσεις.

Βασίλης Βλαχόπουλος-gazzetta.gr