Μάφιν λεμονιού με ζάχαρη άχνη
Υλικά για 6 μερίδες
100 γρ. βούτυρο μαλακό
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αβγά, χτυπημένα
115 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
100 γρ. γιαούρτι
Εκτέλεση
Στρώστε χάρτινες θήκες για μάφιν στη φόρμα ψησίματος μάφιν και προθερμάνετε τον φούρνο στους 180οC. Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε με μίξερ χειρός μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Με ένα μεγάλο κουτάλι μοιράστε το μείγμα στις θήκες ψησίματος, έτσι ώστε να είναι τα ¾ της θήκης γεμάτα. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε τα μάφιν μέχρι να κρυώσουν τελείως. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και απολαύστε.