ΕΛΛΑΔΑ

Κ. Ζέρβας: Η Αγία Σοφία να αποδοθεί και πάλι στον πολιτισμένο κόσμο

«Η συμβασιλεύουσα, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Βυζαντίου ενώνει τη φωνή της με κάθε αντίδραση ανά τον κόσμο απένανστην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί”, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσαλονίκης

Για βεβήλωση της Αγίας Σοφίας, του παγκόσμιου μνημείου πολιτισμού έκανε λίγο νωρίτερα λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας, μιας και σήμερα θα πραγματοποιείται η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, μετά την μετατροπή της σε τζαμί.

Όπως δήλωσε ο κ. Ζέρβας όσα εκτυλίσσονται τον τελευταίο καιρό τόσο την Κωνσταντινούπολη όσο και στο Αιγαίο από την Τουρκία, είναι πράγματα που δεν θορυβούν μόνο εμάς αλλά θορυβούν όλον τον πολιτισμένο κόσμο και κυρίως την Ευρώπη και εξέφρασε την πίστη του ότι η Αγία Σοφία θα αποδοθεί και πάλι στον πολιτισμένο κόσμο, σαν ένα μνημείο πολιτισμού, ένα διαθρησκειακό μνημείο ώστε να το χαίρονται όλοι, χωρίς αποκλεισμούς.

«Η συμβασιλεύουσα, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Βυζαντίου ενώνει τη φωνή της με κάθε αντίδραση ανά τον κόσμο απέναντι στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί”, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.