ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Υπάρχει ανησυχία και φόβος λένε Έλληνες που ζουν στην Κίνα

Έλληνες που ζουν στην Κίνα, λένε ότι είναι υποχρεωτικό ο κόσμος να φοράει μάσκες παντού, οι έλεγχοι είναι ασταμάτητοι, ενώ οι μετρήσεις με το θερμόμετρο γίνονται πάνω από 4 φορές την ημέρα.

Υπάρχει ανησυχία και φόβος, λένε Έλληνες που ζουν στην Κίνα, περιγράφοντας πως βιώνουν το ζήτημα του κοροναϊού.

Λένε ότι είναι υποχρεωτικό ο κόσμος να φοράει μάσκες παντού, οι έλεγχοι είναι ασταμάτητοι, ενώ οι μετρήσεις με το θερμόμετρο γίνονται πάνω από 4 φορές την ημέρα.

Όπως αναφέρει στο skai.gr, ο Δημήτρης Πασπαλάς γυμναστής σε ομάδα μπάσκετ, ζει στην πόλη Τσινγκτάο της Κίνας, περίπου 9 μήνες και όπως εξηγεί έχει σταματήσει το πρωτάθλημα από τις 2 Φλεβάρη λόγω κορωνοϊού.

«Υπάρχει μια ανησυχία γενικότερα. Ήμασταν σε καραντίνα για 3-4 μέρες μέχρι να περάσουμε κάποιες εξετάσεις τόσο οι παίκτες όσο και το προπονητικό προσωπικό.

Δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα, ξεκινήσαμε προπονήσεις σε γυμναστήριο που έχει γίνει πλήρης αποστείρωση και το χρησιμοποιούμε μόνο εμείς αλλά έχουμε περιορισμούς σε χώρους εστίασης ενώ προσθέτει πως υπάρχουν οδηγίες τι πρέπει να αποφέυγουμε».

Η Στρατούλα Λιαράκου, φοιτήτρια που ζει επίσης στην πολη Τσινγκτάο επισημαίνει, στο ίδιο μέσο,  πως «μέχρι και πριν 3 βδομάδες τα πράγματα κυλούσαν κανονικά.

Από τις πρώτες μέρες ξεκίνησαν να εφαρμόζονται μέτρα για την ασφάλεια μας και για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

Φτάνοντας στο σήμερα έχει γίνει υποχρεωτικό να φοράμε μάσκες παντού, πολλές επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, ο κόσμος δεν χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ, οι δρόμοι είναι άδειοι , υπάρχει ένας φόβος.

Μας ελέγχουν παντού: από τις τράπεζες, το σουπερμαρκετ μέχρι και στο ίδιο το πανεπιστήμιο. Λειτουργεί το πανεπιστήμιο αυτή την στιγμή αλλά όσοι φοιτητές έχουμε παραμείνει μας έχουν σαν κλειδωμένου. Μας έχουν απαγορεύσει να βγούμε έξω από την περασμένη Δευτέρα.

Μόνο με γραπτή άδεια μπορούμε να βγαίνουμε. Μάλιστα μαθήματα που ξεκινάνε την άλλη βδομάδα θα ξεκινήσουν αρχικά διαδικτυακά».

Παράλληλα, τονίζει πως «απαγορεύεται οποιοσδήποτε να μπει αν δεν είναι φοιτητής ή δεν έχει κάποια αρμοδιότητα στο χώρο»

Και οι δύο Έλληνες αναφέρουν πως «μας μετράνε με το θερμόμετρο πάνω από 4 φορές την ημέρα».

Η κ. Στρατούλα Λιαράκου αναφορικά με το αν θα ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα σημειώνει πως «νιώθω ασφαλής εδώ τώρα με τα μέτρα αυτά. Θεωρώ ότι είναι πιο επικίνδυνο να ταξιδέψω προς Ελλάδα και να χρησιμοποιήσω το αεροπλάνο από το να παραμείνω στην πόλη μου μέχρι περάσει όλο αυτό».