ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Επί ποδός για την αποτροπή της εισαγωγής νέων κρουσμάτων

Τεστ κοροναϊού σε επισκέπτη στα σύνορα του Προμαχώνα

Η ανοδική πορεία που καταγράφουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας σήμανε νέο συναγερμό στις ελληνικές υγειονομικές αρχές, με την κυβέρνηση να ενεργοποιεί πρόσθετα μέτρα στις πύλες εισόδου σε μία προσπάθεια να μπει «φρένο» στην εισαγωγή κρουσμάτων.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ, από τα συνολικά 60 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν το περασμένο 24ωρο τα 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου.

«Δυστυχώς, όταν ανοίξαμε τα σύνορά μας είδαμε ότι άρχισε να αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων στις χώρες της Βαλκανικής. Ενώ ελέγχονται πολύ καλά οι αφίξεις στις άλλες πύλες της χώρας, στα αεροδρόμια και τα λιμάνια, στον Προμαχώνα υπήρχαν πολλά προβλήματα. Για αυτό, πήραμε όλα αυτά τα δραστικά μέτρα» δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερθείς στα μέτρα που ανακοινώθηκαν μετά από την χθεσινή ευρεία τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό.

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους, από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.