ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Ανησυχία προκαλούν τα 17 νέα κρούσματα στην Αττική

Σκωτσέζικο ντους θύμισε η ανακοίνωση του ημερήσιου αριθμού νέων εγχώριων κρουσμάτων, την Τρίτη, από το υπουργείο Υγείας.

Γιατί δεν ήταν μόνο η αύξηση σε 37 από τα 11 της προηγούμενης ημέρας, αλλά το γεγονός ότι τα 17 από αυτά καταγράφησαν στην Αττική.

Οι επιδημιολόγοι έχουν επανελλειμένως εκφράσει την έντονη ανησυχία τους για τόσο για τη διασπορά του ιού σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως τα «ορφανά κρούσματα» που μπορεί να οδηγήσουν σε μια νέα εξάπλωση της πανδημίας.

Από τη στιγμή μάλιστα που το ενδεχόμενο ενός δεύτερου γενικευμένου λοκ νταουν δεν υφίσταται, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση των διαπιστευμένων εκπροσώπων των ΜΜΕ, ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του ιου προς το παρόν, παραμένει η διατήρηση του τριπτύχου «καλό πλύσιμο των χεριών, τήρηση αποστάσεων και υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους ή σε χώρους συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού ατόμων», όπως είναι τα ΜΜΜ και τα σούπερ μάρκετ.