Κάθε 15 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του από τον κοροναϊό
Οι θάνατοι από την Covid-19 παγκοσμίως ξεπέρασαν τις 700.000 την Τετάρτη, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters, με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βραζιλία, την Ινδία και το Μεξικό να βρίσκονται πρώτες στη λίστα των χωρών με τους περισσότερους νεκρούς.
Σχεδόν 5.900 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε 24 ώρες κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters, που βασίζονται σε δεδομένα των τελευταίων δύο εβδομάδων. Αυτό ισοδυναμεί με 247 άτομα ανά ώρα ή ένα άτομο κάθε 15 δευτερόλεπτα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Λατινική Αμερική είναι τα νέα επίκεντρα της πανδημίας και αγωνίζονται και οι δύο να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.
Ο κορωνοϊός άργησε σχετικά να φτάσει στη Λατινική Αμερική, η οποία φιλοξενεί περίπου 640 εκατομμύρια ανθρώπους. Ωστόσο, έκτοτε, αξιωματούχοι δίνουν πραγματική μάχη για να περιορίσουν τη διάδοση του ιού η οποία ευνοείται λόγω της φτώχειας και των πυκνοκατοικημένων πόλεων.
Πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική ζουν σε παραγκουπόλεις, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Πολλοί απασχολούνται σε αδήλωτες θέσεις εργασίας και συνέχισαν να εργάζονται καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ζουν περίπου 330 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν επίσης πληγεί από τον ιό, παρόλο που είναι ένα από τα πλουσιότερα έθνη στον κόσμο.
Ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ο Δρ Άντονι Φάουτσι, δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι πολιτείες με υψηλό αριθμό κρουσμάτων θα πρέπει να επανεξετάσουν την επιβολή περιορισμών, τονίζοντας την ανάγκη να μειωθούν οι αριθμοί πριν από την άφιξη της εποχικής γρίπης.
Ακόμα και σε μέρη του κόσμου που φάνηκε να έχουν περιορίσει την εξάπλωση του ιού, χώρες καταγράφουν εκ νέου ημερήσια ρεκόρ κρουσμάτων, κάτι που σημαίνει ότι η μάχη δεν έχει ακόμη τελειώσει. Μεταξύ αυτών η Αυστραλία, η Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, η Βολιβία, το Σουδάν, η Αιθιοπία, η Βουλγαρία, το Βέλγιο, το Ουζμπεκιστάν και το Ισραήλ.