«Θέλω τη ζωή μου πίσω»
Τους λόγους για τους οποίους ζητά να δοθεί τέλος στο καθεστώς «επιτροπείας» (conservatorship) εξήγησε η Μπρίτνι Σπίαρς στην πολυαναμενόμενη δημόσια κατάθεσή της.
Η Αμερικανίδα σταρ της ποπ μουσικής είπε στο δικαστήριο ότι ο πατέρας της την ελέγχει «100%» και θέλει πλέον να απαλλαγεί από την κατάσταση αυτή. «Η διαδικασία μου έχει αφήσει τραύμα. Θέλω πολύ απλά τη ζωή μου πίσω» υπογράμμισε, ενώ χαρακτήρισε την επιτροπεία «κακοποιητική».
Ο Τζέιμι Σπίαρς είχε την «επιτροπεία» της κόρης του. Πρόκειται για μία διαδικασία, με την οποία ο έλεγχος ενός νομικού ή φυσικού προσώπου περνά σε έτερο νομικό πρόσωπο. Πρακτικά είχε τη δυνατότητα να ρυθμίζει όλα τα προσωπικά και επιχειρηματικά ζητήματα της κόρης του, η οποία αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευτεί για ένα διάστημα.
Εδώ και χρόνια υπήρχαν έντονες φημολογίες για το πώς η 39χρονη Σπίαρς αισθανόταν για τον νομικό αυτό διακανονισμό, με τους φανς της να επισημαίνουν ότι υπήρχαν αρκετές ενδείξεις σε αναρτήσεις της στα social media ότι δέχεται ασφυκτική πίεση.
Τι υποστήριξε για τον πατέρα της
«Δικαιούμαι να έχω ζωή. Εργάζομαι σε όλη μου τη ζωή. Δικαιούμαι ένα διάλειμμα δύο – τριών ετών» είπε. Εξήγησε επίσης πως επιθυμία της είναι να παντρευτεί με τον σύντροφό της και να κάνουν παιδί, αλλά ο κηδεμόνας της δεν της το επιτρέπει. Υποστήριξε επίσης ότι της απαγόρευσε να αφαιρέσει αντισυλληπτική ενδομήτρια συσκευή, ώστε να μπορέσει να μείνει έγκυος, καθώς και ότι την ανάγκαζε να παίρνει λίθιο (φάρμακο που χορηγείται σε περιπτώσεις διπολικής διαταραχής) στον βαθμό, που αισθανόταν μεθυσμένη και ανίκανη να κάνει μία απλή συζήτηση. «Αυτή η επιτροπεία μου κάνει περισσότερο κακό παρά καλό» κατέληξε.
«Θέλω να τελειώσει αυτή η επιτροπεία, χωρίς να χρειαστεί να περάσω από ακόμη μία αξιολόγηση» είπε με αποφασιστικό τόνο η Σπίαρς στη συναισθηματική ακρόασή της, που διήρκεσε 20 λεπτά.
Η δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λος Άτζελες, Μπρέντα Πένι, ευχαρίστηκε την Σπίαρς για τα «γενναία» λόγια της, αλλά δεν εξέδωσε απόφαση. Σύμφωνα με το Associated Press για να δοθεί τέλος στο καθεστώς επιτροπείας απαιτείται μία μακρά νομική διαδικασία.