ΣΠΟΡ

«Ζωντανός» για το θαύμα ο Ολυμπιακός (ΒΙΝΤΕΟ)

Ηρωϊκή νίκη στη Βαλένθια πέτυχε ο Ολυμπιακός, με 93-91 κι έμεινε ζωντανός για το θαύμα της πρόκρισης στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Euroleague.

Παρά την πίεση που δέχτηκαν οι «ερυθρόλευκοι» στο φινάλε κατάφεραν να σταθούν «όρθιοι» απέναντι στην ανεβασμένη το τελευταίο διάστημα Βαλένθια και με μεγάλα καλάθια από τους Βεζένκοφ, Παπανικολάου και Πρίντεζη, να πετύχουν την 7η νίκη τους σε 18 ματς, χάρις στην οποία εξακολουθούν να ελπίζουν στην είσοδο στα play offs της διοργάνωσης.

Στο τελευταίο του ματς στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Κεστούτις Κεμζούρα, κατάφερε να οδηγήσει τους Πειραιώτες σε μία πόλύ μεγάλη νίκη, δεδομένων και των αγωνιστικών προβλημάτων που υπήρχαν. Ο Μπράντον Πολ, παρότι επέστρεψε από τραυματισμό ήταν εξαιρετικός και με 4 τρίποντα βοήθησε τα μέγιστα τη στιγμή που οι «νυχτερίδες» πίεζαν για να προσπεράσουν, ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοβ, αν κι έπαιξε για λίγο ήταν ουσιαστικά εκτός αγώνα, εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε.

Η ελληνική ομάδα βρήκε υπερπολύτιμες λύσεις κυρίως από τους Βεζένκοφ (17π., 7ριμπ.), Παπανικολάου (16π.) και Πρίντεζη (18π., 7ριμπ.). Ο τελευταίος μάλιστα πήρε καθοριστικό επιθετικό ριμπάουντ, όταν ο Παπανικολάου αστόχησε σε δύο βολές (ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με +3), κι έκανε το ματς ξανά… δύο κατοχών για να προστατεύσει τη νίκη της ομάδας του.

Μεγάλες άμυνες και σημαντικά τρίποντα από τον Κόνιαρη, δεν έκανε τελικά το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Από πλευράς ηττημένων, πρωταγωνίστησε ο Σαν Εμετέριο κι… εξαφανίστηκε ο Ντούμπλιεβιτς.

Θυμίζουμε ότι ακολουθεί «διαβολοβδομάδα», που θα κρίνει πολλά, με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται διαδοχικά τις δύο γερμανικές ομάδες, Άλμπα Βερολίνου (14/1) και Μπάγερν Μονάχου (17/1).