ΖΩΗ

Εύκολη συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο – Γίνεται σε 5 λεπτά

Εύκολη συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο - Γίνεται σε 5 λεπτά

Χαλβάς σιμιγδαλένιος. Ένα γλυκό πανεύκολο, αγαπημένο, νηστίσιμο, που το αγαπούν μικροί και μεγάλοι και το οποίο αν και απλό στη σύλληψή του μπορεί να εμπλουτιστεί και να αποκτήσει και άλλες… διαστάσεις οι γεύσεις του με απλές προσθήκες.

Συνταγές για σιμιγδαλένιο χαλβά υπάρχουν αρκετές, η πιο κλασική και η πιο εγγυημένη είναι αδιαμφισβήτητα η παραδοσιακή συνταγή 1,2,3,4 για χαλβά σιμιγδαλένιο. Η λογική αυτής της συνταγής απλή, η επιτυχία του αποτελέσματος εγγυημένη.

Αν πάρετε σαν βάση αυτή τη συνταγή, μπορείτε να εμπλουτίσετε το χαλβά σας με αρώματα και να δώσετε άλλη διάσταση στη γεύση του.

  • Μπορείτε για παράδειγμα να προσθέσετε κουκουνάρι και ξανθή σταφίδα.
  • Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ξύσμα πορτοκαλιού και κανέλα
  • Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε σταγόνες σοκολάτες και να φτιάξετε μια επικάλυψη σοκολάτας για το χαλβά σας.

Συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά 1,2,3,4

  • 1 ποτήρι λάδι
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι (1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό, 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό)
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό

Εκτέλεση συνταγής για σιμιγδαλένιο χαλβά 1,2,3,4

Η συνταγή ενώ είναι απλή απαιτεί να γίνουν ταυτόχρονα σχεδόν δύο εκτελέσεις.

  • Ξεκινήστε με την παρασκευή του σιροπιού για το χαλβά.
  • Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό και τη ζάχαρη, μαζί με μια φέτα λεμόνι, μέχρι να βράσουν σε σιρόπι.
  • Εντωμεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε το σιμιγδάλι για να το καβουρδίσετε. Προσοχή! Δεν πρέπει ούτε λίγο, ούτε πολύ καβούρδισμα, το ιδανικό αποτέλεσμα το δίνει ένα μέτριο καβούρδισμα.
  • Σβήνουμε το μάτι και στο μείγμα σιμιγδαλιού-λαδιού ρίχνουμε το καυτό σιρόπι.
    Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε.
  • Στο σημείο αυτό και πριν σφίξει ο χαλβάς προσθέτουμε ότι επιπλέον επιθυμούμε για να του δώσουμε έξτρα γεύση.
  • Βάζουμε το χαλβά σε φόρμα και αφήνουμε να σφίξει για 20 λεπτά.
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Μυστικά για τέλειο χαλβά σιμιγδαλένιο

Είναι πολύ σημαντικό ο χαλβάς να είναι μεικτός, ψιλός και χοντρός. Αν είναι μόνο ψιλό το σιμιγδάλι το αποτέλεσμα είναι τελείως κρεμώδες και αν είναι μόνο χοντρό δίνει ένα αποτέλεσμα που στην υφή ενοχλεί, καθώς είναι έντονοι οι κόκκοι.

Χρειάζεται προσοχή στο καβούρδιμα: Αν καβουρδίσετε ελάχιστα ο χαλβάς θα γίνει επίσης σαν κρέμα, ενώ αν καβουρδίσετε πολύ ο χαλβάς θα πάρει έντονο χρώμα, θα γίνει πιο στεγνός και ενδεχομένως θα αλλάξει και η γεύση του.