ΕΛΛΑΔΑ

Επισήμως μετρό με Βενιζέλου και απόσπαση αρχαίων

Η Αττικό Μετρό ενέκρινε την αλλαγή του τρόπου κατασκευής του σταθμού και της αξιοποίησης των αρχαίων ευρημάτων

Στην αλλαγή του σχεδιασμού κατασκευής του σταθμού «Βενιζέλου» και του τρόπου αξιοποίησης των αρχαιολογικών ευρημάτων προχωρά και επισήμως η Αττικό Μετρό, η οποία ενέκρινε επί της αρχής, ως βέλτιστη για την ολοκλήρωση της κατασκευής του σταθμού, την προσωρινή απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με το ypodomes.com, στόχος είναι να υπογραφεί συμπληρωματική σύμβαση και εντός τριών μηνών, έως τις 13 Φεβρουαρίου 2020, να έχει ολοκληρωθεί η διερεύνηση και στη συνέχεια η διοίκηση της Αττικό Μετρό να οριστικοποιήσει την απόφασή της με την εντολή κατασκευής με τη συγκεκριμένη μέθοδο στην ανάδοχο κοινοπραξία.

Υπενθυμίζεται πως η αλλαγή στον τρόπο αξιοποίησης των αρχαίων στη Βενιζέλου είχε εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη φετινή ΔΕΘ. Ο ίδιος μάλιστα έχει δεσμευθεί το μετρό Θεσσαλονίκης να παραδοθεί τον Απρίλιο του 2023 με όλες τις στάσεις, σε αντίθεση με το χρονοδιάγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο προέβλεπε παράδοση του μετρό στο τέλος του 2020 χωρίς τον σταθμό Βενιζέλου, ο οποίος θα προσθέτονταν δύο χρόνια αργότερα.

Βέβαια, με βάση το δημοσίευμα του ypodomes.com το οποίο επικαλείται πηγές του ανάδοχου σχήματος, ακόμα και αν δεν υπήρχε ο σταθμός Βενιζέλου δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει η βασική γραμμή πριν το τέλος του 2022.