Επιμένει η εισαγγελέας για αναστολή σε όλους
Απάντηση εφ’ όλης της ύλης για την σκληρή κριτική που δέχθηκε, έδωσε σήμερα η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, στον απόηχο της χθεσινής παρέμβασης της προέδρου της Μαρίας Λεπενιώτη, που υποστήριξε ότι η εισαγγελέας δεν ανέφερε κατά την πρόταση της επι των αναστολών στην έκτιση των ποινών στοιχεία για «λερωμένα» ποινικά μητρώα για έντεκα κατηγορούμενους και βούλευμα για παραβίαση από τον Ιωάννη Λαγό των περιοριστικών όρων.
Η εισαγγελέας επί μακρόν σήμερα έδωσε απαντήσεις για τις επικρίσεις για την πρότασή της, τονίζοντας με νομικά επιχειρήματα ότι η θέση ήταν σωστή (έχει προτείνει και επιμένει σε αυτό αναστολή στην έκτιση της ποινής για όλους τους καταδικασθέντες σε βαριές ποινές).
Επίσης χαρακτήρισε «ανήθικους» τους χαρακτηρισμούς που έχουν διατυπωθεί σε βάρος της, τονίζοντας ότι δέχεται, κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου, επιθέσεις «γιατί οι εισαγγελικές προτάσεις μου δεν είναι αρεστές».
Αναλυτικά για τους έντεκα με τα «λερωμένα» ποινικά μητρώα η εισαγγελέας ανέφερε ότι οι καταδίκες τους για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και λοιπά έχουν γίνει στο πλαίσιο της ένταξης τους στην εγκληματική οργάνωση, κατηγορία που δικάζεται από το παρόν δικαστήριο. Αλλωστε, πρόσθεσε όλοι έχουν εκτίσει τις ποινές τους.
Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στον νέο ποινικό κώδικα που έχει καταστήσει ευνοϊκότερη την αναστολή στην έκτιση της ποινής για καταδικασθέντες, ενώ επανέλαβε, ότι οι καταδικασθέντες δεν είναι ύποπτοι φυγής, έχουν τηρήσει τους περιοριστικούς όρους, έχουν μόνιμη κατοικία και λοιπά.
Στη συνέχεια ο Ηλίας Κασιδιάρης εμφανίστηκε στο δικαστήριο και κατήγγειλε, ότι κάποιος Δημήτρης Βαρζόπουλος, γενικός γραμματέας του τότε κυβερνητικού έργου επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά, είχε συνομιλίες πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα με άνθρωπο που μίλησε στη συνέχεια με τον Γιώργο Ρουπακιά.
Ο Κασιδιάρης, στη συνέχεια ανέφερε, ότι τα εν λόγω στοιχεία (από την άρση του απορρήτου) είναι στη δικογραφία και δεν ελέγχθηκαν και ότι πρέπει τώρα να ελεγχθούν. Ζήτησε να κληθεί να καταθέσει ο Δημήτρης Βαρζόπουλος και να ελεγχθούν οι επικοινωνίες του, κάνοντας λόγο για κυβερνητικές παρεμβάσεις στην υπόθεση.
Οι καταγγελίες Κασιδιάρη:
«Ζητώ τον λόγο για μια δήλωση. Προσκομίζοντας ένα νέο στοιχείο που υπάρχει στη δικογραφία αλλά έχει διαφύγει της προσοχής του δικαστηρίου.
Ακόμη και τώρα πρέπει να ληφθεί υπόψη. Στην υπόθεση αυτή υπάρχουν κρίσιμες και παράνομες κυβερνητικές παρεμβάσεις.
Έχει γίνει τόσο μεγάλος θόρυβος αν πρέπει να δοθεί αναστολή.
Πηγαίνω στις άρσεις του τηλεφωνικού απορρήτου αμέσως μετά το βράδυ της δολοφονίας. Υπάρχουν στοιχεία που δεν αναφέρθηκαν και προσωπικά με έχουν συνταράξει.
Στις 16 και στις 19. 9 του 2013 εμφανίζεται επανειλημμένα τηλεφωνικός αριθμός που συνδέεται με ανώτερο κυβερνητικό παράγοντα της τότε κυβέρνησης Σαμαρά.
Συγκεκριμένα αριθμός της γενικής γραμματείας συντονισμού του κυβερνητικού έργου. Εμφανίζεται φυσικό πρόσωπο που είναι εντός της γενικής γραμματείας συντονισμού του κυβερνητικού έργου. Το τηλέφωνο αυτό ανήκει στον Δημήτρη Βαρτζόπουλο, τον εξ απορρήτων του τότε πρωθυπουργού. Μπορεί να τα εξετάσει το δικαστήριο τώρα.
Αυτός ο άνθρωπος μίλησε με πρόσωπο που είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον καθ’ ομολογία δράστη το βράδυ του φόνου δύο ημέρες αργότερα.
Το πρόσωπο αυτό έχει συνεχείς επικοινωνίες. Τα έχω αποδελτιώσει από τη δικογραφία, ζητώ να διαλευκανθεί η υπόθεση έστω και τώρα. Το δικαστήριο έχει υποχρέωση.
Έχει καταστραφεί η ζωή μου κυριολεκτικά, δεν υπάρχει καμία σχέση με αυτό τον φόνο. Είναι προσβλητικό για την προσωπικότητά μου.
Ζητώ ο άνθρωπος αυτός να έρθει στο δικαστήριο να εξηγήσει τι έλεγε με τον άνθρωπο που συνομιλούσε με τον δράστη;
Ζητώ την κατ αντιπαράσταση εξέταση εμού του ιδίου με τον Βαρτζόπουλο Δημήτριο. Δεν προδικάζω τίποτα. Εδώ υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία.
Δηλώνω αθώος, το έγκλημα είναι ατιμωτικό για την προσωπικότητά μου. Προκαλούνται ερωτηματικά, δεν προδικάζω τίποτα, να μένει φως στο τι έλεγαν τότε».