ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Κόντρα εργαζόμενων – διοίκησης για ένοπλη επίθεση σε υπάλληλο ΚΕΠ

Το Σωματείο κατηγορεί τον δήμαρχο ότι δεν συμπαραστάθηκε στη γυναίκα η οποία απειλήθηκε με πιστόλι – Για προβοκατόρικη ανακοίνωση και σκοπιμότητες κάνει λόγο ο Σίμος Δανιηλίδης

Ένα απίστευτο περιστατικό (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο Νεάπολης – Συκεών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, το απόγευμα της Παρασκευής γνωστό για τη επιθετική συμπεριφορά του άτομο πήγε στα ΚΕΠ Συκεών και αφού αρχικά επιτέθηκε φραστικά στις δυο υπαλλήλους, στη συνέχεια έβγαλε όπλο και το τοποθέτησε, όπως λένε, ανάμεσα στα μάτια της μιας υπαλλήλου απειλώντας την ότι θα την σκοτώσει!

Το περιστατικό που κατέληξε στη σύλληψη του δράστη την επόμενη μέρα, καθώς λόγω παρέλευσης του Αυτοφώρου ο εισαγγελέας τον άφησε ελεύθερο και τον παρέπεμψε σε τακτική δικάσιμο, αντί για προβληματισμό, πυροδότησε κόντρα ανάμεσα στο σωματείο και τη διοίκηση του δήμου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι κατηγορούν τη διοίκηση ότι δεν συμπαραστάθηκε στο θύμα της επίθεσης και την καλούν να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για τη φύλαξη όλων των δημοτικών κτιρίων. «Η συνάδελφός μας κατήγγειλε το συμβάν αφού έδωσε αναλυτική κατάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μας, ολομόναχη και χωρίς την παρουσία και συμπαράσταση κανενός υπευθύνου από τη Διοίκηση» αναφέρει η ανακοίνωση η οποία προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Νεάπολης – Συκεών Σίμου Δανιηλίδη.

«Αποδεικνύεται ότι τα επίπεδα ασφάλειας των πολιτών είναι μηδαμινά και ότι οι πολίτες έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους και στο έλεος του κάθε εγκληματικού και παραβατικού στοιχείου. Ο συγκεκριμένος πολίτης-δράστης, μετά και από αλλεπάλληλες καταγγελίες μας, είναι γνωστός εδώ και χρόνια στις διωκτικές Αρχές, οι οποίες όφειλαν να έχουν το νου τους και να έχουν λάβει τα δέοντα μέτρα προστασίας των πολιτών. Ιδιαίτερα, όμως, όφειλαν να έχουν υπό προστασία το κτίριο του δημαρχείου όπου εργάζονται πολλοί εργαζόμενοι, και μάλιστα σε διπλή βάρδια, και το οποίο καθημερινά επισκέπτονται εκατοντάδες πολιτών για την εξυπηρέτησή τους. Αυτό, άλλωστε, ζητήθηκε εκ νέου με έγγραφο-επιστολή που εστάλη σήμερα στο Α.Τ. Νεάπολης-Συκεών, κατόπιν εντολής του δημάρχου, και το οποίο Α.Τ. απέχει ελάχιστα μέτρα από το δημοτικό κτίριο» αναφέρει δελτίο τύπου του δήμου Νεάπολης – Συκεών» και προσθέτει:

«Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό, παρ’ όλο που υπήρχε σε εξέλιξη κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο για τον προϋπολογισμό, ο δήμαρχος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα ΚΕΠ επικοινώνησαν άμεσα με την εργαζόμενη εκφράζοντάς της την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης, ενώ κινητοποίησαν, με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις τους, το Α.Τ. Νεάπολης-Συκεών και το ‘‘100’’ για τη σύλληψη του δράστη. Επίσης, με εντολή του δημάρχου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος συνόδευσε σήμερα το πρωί την εργαζόμενη στις αρμόδιες ιατρικές Υπηρεσίες του δήμου μας για τη στήριξή της, και αφού της χορηγήθηκε η απαιτούμενη άδεια τη συνόδευσε στην κατοικία της».

Το δελτίο τύπου κλείνει με αιχμές εναντίον του Σωματείου των εργαζομένων στο οποίο αποδίδεται σκοπιμότητα στο χειρισμό της υπόθεσης.

«Ωστόσο, από το προεδρείο του Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων θα περίμενε κανείς περισσότερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα γιατί τέτοια θέματα δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούνται για άλλες σκοπιμότητες. Ίσως κάποιος από τους συντάκτες της ανακοίνωσης θα πρέπει να εξηγήσει προς όλους τι εννοούν όταν μιλούν για την ανάγκη φύλαξης των εργαζομένων. Έτσι, είναι απορίας άξιο γιατί το προεδρείο του Σωματείου προχώρησε σε τέτοια προβοκατόρικη ανακοίνωση σε βάρος της διοίκησης του δήμου. Η συντάκτρια ή ο συντάκτης του κειμένου σίγουρα θα ξέρει τη σκοπιμότητα την οποία υπηρετεί» αναφέρει.