Αρωματική κρέμα στο ποτήρι με βάση από έτοιμα μελομακάρονα
Τα μελομακάρονα τα χρησιμοποιούμε (και) σαν βάση για μια υπέροχη κρέμα αρωματισμένη με ανθόνερο και ξύσμα πορτοκαλιού.
- 20′ προετοιμασία
- Σύνολο: 20′
Υλικά
- Μερίδες: 8-1020 μελομακάρονα (έτοιμα), χοντροσπασμένα
Για την κρέμα
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 2 κρόκοι αυγών
- 1 αυγό ολόκληρο
- 500 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
- 30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 25 ml ανθόνερο
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
- 50 γρ. καρυδόψιχα, χοντροσπασμένη
Διαδικασία
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τους κρόκους και το αυγό, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα για 1 – 2 λεπτά (μέχρι να λιώσει η ζάχαρη).
- Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαφρώς πηχτή κρέμα.
- Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ανθόνερο και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και να γίνει χλιαρή.
- Μοιράζουμε τα μελομακάρονα σε 8 – 10 χαμηλά ποτήρια (ανάλογα με το μέγεθος ποτηριών που έχουμε) ή μπολ σερβιρίσματος. Μοιράζουμε την κρέμα με ένα κουτάλι, την απλώνουμε ομοιόμορφα και σκορπίζουμε το καρύδι.
- Σερβίρουμε αμέσως ή τις αφήνουμε στο ψυγείο και τις σερβίρουμε δροσερές. Καταναλώνονται το ίδιο ευχάριστα.
Πηγή: gastronomos.gr