ΣΠΟΡ

Ένινγκ: Θεωρώ ότι θα λυθεί το θέμα με το ban, πετύχαμε τους στόχους

Ο Μίχαελ Ένινγκ μίλησε για το ματς του Άρη με τον ΠΑΟΚ και το θέμα με το ban

Άρης για ΠΑΟΚ κι όχι μόνο.

Στο ντέρμπι του Άρη με τον «δικέφαλο του Βορρά» αναφέρθηκε ο Μίχαελ Ένιγνκ, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να χαρεί το παιχνίδι όσο θα έπρεπε λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην ομάδα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο θέμα του και έκανε την εκτίμηση ότι θα λυθεί, αφού αποτελεί μονόδρομο, ενώ έκανε και απολογισμό της σεζόν και επεσήμανε ότι οι «κιτρινόμαυροι» πέτυχαν τους στόχους τους.

Αναλυτικά μίλησε στη Nova για:

-το ματς με τον ΠΑΟΚ: «Υπό φυσιολογικές συνθήκες είναι ένα παιχνίδι που θα χαιρόμουν πολύ και θα το περίμενα με ανυπομονησία. Τώρα όμως είναι μια διαδικασία δύσκολη για εμάς. Πηγαίνουμε σε αυτό το παιχνίδι πιθανότατα με 11 ποδοσφαιριστές. Είναι μια εξαιρετικά άσχημη κατάσταση».

– το αν ζήτησε από τους παίκτες του να τα δώσουν όλα: «Ναι. Αυτό ανήκει στο DNA μας. Αυτοί που θα παίξουν θα τα δώσουν όλα. Να είστε βέβαιοι για αυτό. Θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους. Εμείς που είμαστε έξω από το γήπεδο, θα είμαστε λιγότεροι απ’ ότι συνήθως. Οι έντεκα που θα είναι μέσα στο γήπεδο, θα τα δώσουν όλα».

– το αν η ομάδα του θα είναι πιο απελευθερωμένη αφού δεν υπάρχει άλλη αγωνιστική υποχρέωση: «Δεν νομίζω γιατί και οι παίκτες και εμείς αυτό που σκεφτόμαστε είναι πως είχαμε μια πολύ καλή σεζόν μέχρι ένα σημείο. Τώρα λόγω των συνθηκών έχει στιγματιστεί κατά κάποιον τρόπο. Τώρα θα έπρεπε να φτάναμε στο τελείωμα και να λέμε ότι είχαμε μια φοβερή σεζόν, ίσως την καλύτερη των τελευταίων ετών, αλλά αντ’ αυτού μας μένει μια άσχημη αίσθηση».

-τον απολογισμό για την φετινή σεζόν: «Είχαμε κάποιους στόχους. Αυτούς τους εκπληρώσαμε. Θέλαμε να βγούμε στην Ευρώπη. Το καταφέραμε. Πήραμε την πέμπτη θέση πριν την ολοκλήρωση των πλέι οφ. Αυτό είναι σημαντικό. Είχαμε και τον άλλο στόχο, να πάμε στον τελικό του Κυπέλλου. Για 30 δευτερόλεπτα δεν τα καταφέραμε. Νομίζω ότι όσοι είδαν το ζευγάρι αγώνων με την ΑΕΚ, γνωρίζουν ότι θα έπρεπε να είμαστε εκεί. Θα ήθελα να έχω πλήρη ομάδα στα πλέι οφ. Αν είχα την ομάδα που είχα και την υπόλοιπη σεζόν, πιστεύω πως θα μπορούσαμε να σημειώσουμε και κάποιες επιτυχίες και να δείξουμε πολύ καλύτερα πράγματα».

-το πώς έζησε τα ban του Ιανουαρίου, τον κορωνοϊό και την λήξη συμβολαίων: «Ήρθα σε μια διαδικασία η οποία βρισκόταν στην εξέλιξη, αφού ήρθα μέσα στη σεζόν με μια ομάδα που δεν είχα την δυνατότητα να επηρεάσω το ρόστερ της. Έπρεπε να δουλέψω με το υλικό που βρήκα εδώ. Η πανδημία ήταν κάτι που δεν ήξερε κανείς το πού θα καταλήξει. Για εμάς, το πιο σημαντικό ήταν το ότι παίζαμε χωρίς τον κόσμο μας. Για τη δική μας ομάδα είναι το μισό της δύναμης μας. Παρ’ όλα τα εμπόδια, μείναμε πιστοί στο πλάνο μας, παίξαμε επιθετικό ποδόσφαιρο, ξεπεράσαμε αυτές τις δυσκολίες και μπορούμε να πούμε ότι σταθήκαμε αρκετά καλά».

– την επόμενη μέρα του Άρη: «Πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με αυτή τη διαδικασία του ban. Θεωρώ ότι θα λυθεί, δεν δίνεται αλλιώς. Έχουμε κάνει τα πλάνα μας, είμαστε έτοιμοι εφόσον επιτραπούν οι μεταγραφές. Βήμα-βήμα θα το πετύχουμε. Έχουμε πολλά κομμάτια του παζλ να ενώσουμε».