ΚΟΣΜΟΣ

Έκλεισε ένα από το πιο hot στέκια της νεολαίας στο Τόκιο

Ένας εμβληματικός χώρος για καφέ και παραστάσεις στο Τόκιο που συμβολίζει την ποπ κουλτούρα «kawaii» της Ιαπωνίας και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους τουρίστες και τις διασημότητες, έκλεισε ως απόρροια των επιπτώσεων της πανδημίας.

Μια funky αισθητική με εξωτικά χρώματα και σχέδια έκανε το Kawaii Monster Cafe στο hotspot της νεολαίας στην περιοχή Harajuku, προσελκύοντας διεθνείς σταρ όπως η Κιμ Καρντάσιαν και η τραγουδίστρια Ντούα Λίπα.

Ωστόσο, η πενταετής πορεία του έληξε πριν από λίγες ημέρες, μετά την εξαφάνιση των πελατών από το εξωτερικό λόγω των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού.

«Χαίρομαι που μπόρεσα να έρθω την τελευταία μέρα. Είμαι πραγματικά συγκινημένη», είπε η 24χρονη Μιζούσου Κίντα.

Η Κίντα ήταν από τους οπαδούς που συγκεντρώθηκαν για τελευταία φορά για να δουν το αγαπημένο τους προσωπικό στο «Monster Girls» που επιλέγει κοστούμια εμπνευσμένα από ρόλους ηθοποιών και να απολαύσουν την ατμόσφαιρα στις θεματικές γωνιές, όπως το Mushroom Disco και το Mel-Tea Room.

Το καφέ ήλπιζε να επωφεληθεί από την έντονη ζήτηση κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, αλλά τώρα αποφάσισε να κλείσει.

«Νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσουμε την επιχείρηση, χωρίς να γνωρίζω πόσο καιρό θα διαρκέσει η τρέχουσα κατάσταση», δήλωσε ο υπεύθυνος του καφέ Κεϊσούκε Γιαμάντα στο Reuters.

«Είναι δύσκολο για τους πελάτες από το εξωτερικό να έρθουν στην Ιαπωνία και είναι επίσης δύσκολο για τους πελάτες στην Ιαπωνία να βγουν έξω».

Ο Σεμπάστιαν Μασούντα, ο καλλιτέχνης που σχεδίασε το εκτεταμένο καφενείο, είπε ότι ήταν λυπημένος που το βλέπει να κλείνει, αλλά παρέμεινε αισιόδοξος για το μέλλον της περιοχής Harajuku που καθορίζει τις τάσεις του μέλλοντος.

«Στο Harajuku, ανεξάρτητα από την ηλικία και την εποχή, οι νεότερες γενιές θα δημιουργούν πάντα νέους πολιτισμούς. Πιστεύω λοιπόν ότι η νέα γενιά θα κάνει κάτι ενδιαφέρον και πάλι», επισημαίνει ο Μασούντα.